Revija Tenis

Latest ekit news

Ekit Latest News

Snimanje filomova I-phone kamerom

Svake godine moduli kamere u pametnim telefonima postaju sve bolji i omogućuju vam snimanje boljih videa. Mnogi vlasnici modernih gadgeta sve više napuštaju kamere u korist svojih pametnih telefona.

Kako zdravstvena situacija promijenila foto i video industriju

2020. godina napravila je revoluciju u korištenju naprednih pametnih telefona. To se posebno odnosi na vlasnike Applea koji prate trendove iPhonea i kupuju vodeće modele. Čudno, ali razlog širenja iPhonea kao video kamere za snimanje nije bila velika nadogradnja njegove kamere zdravstvena siutacija u cijelom svijetu.

Dovela je do popularizacije iPhonea kao kamere koja zapravo snima filmove, serije i TV emisije. Filmske kuće ostaju bez mogućnosti snimanja u studijima. Situacija ih je natjerala da svoje glumce i TV voditelje snimaju kod kuće. A kako je svakom od njih fizički nemoguće donijeti komplet opreme za snimanje, mnogi su u iPhoneu vidjeli izlaz iz ove situacije.

Zašto je iPhone bolji za snimanje

Apple uređaji su stvarno dobri i samodostatni kada je u pitanju slikanje ili snimanje. Prvo, zahvaljujući modernim kodecima, iPhone video format ima minimalnu težinu i maksimalnu kvalitetu, što je vrlo zgodno. Drugo, iPhone odmah dobro snima i ne morate trošiti sate na podešavanje, kao većina modernih telefona s kamerom. I treće, Apple telefon je ipak najpopularnija kamera. Za njega postoji ogroman broj dodataka na tržištu – od izmjenjivih leća i rasvjete do klizača za snimanje i vanjskih mikrofona. Osim toga, prisutnost iPhone video editora i drugih programa za obradu videa može usavršiti vaš film.

TV i filmovi snimljeni na iPhoneu

Za snimanje remek-djela danas vam nisu potrebni veliki proračuni i profesionalna oprema. Dokaz tome su filmovi snimljeni godinama na Apple pametnim telefonima.

2011 – Night Fishing

2012 – Searching for Sugar Man

2013 – Hooked Up

2014 – Uneasy Lies the Mind

2015 – Tangerine

2016 – 9 Rides

2017 – Détour

2018 – Unsane

Projekti snimljeni na iPhone uređajima 2020.: ABC TV snimila je preostale epizode tekuće sezone “American Idol” na daljinu koristeći iPhone. Producentica serije, Trish Keenan, rekla je da je produkcijski tim radio na planu snimanja natjecatelja na daljinu u njihovim domovima. Svaki sudionik dobio je posebnu rasvjetnu opremu, iPhone servis odjeću i najnovije iPhone za samostalno snimanje svojih nastupa. Keenan je iPhone 11 Pro također nazvala nevjerojatnim uređajem i rekla da se ne bi iznenadila da ih studiji koriste u budućnosti.

Posebna epizoda serije “Mythic Quest” o radu u uvjetima karantene snimljena je na iPhoneu. Epizoda je u potpunosti nastala u uvjetima karantene pomoću Apple pametnih telefona. Glumci i ekipa također su radili na tome na daljinu, budući da su bili u različitim zemljama. NBC je objavio specijalnu epizodu serije “Parkovi i rekreacija”. Nova serija traje pola sata, a radnja se dotiče teme samoizolacije. Likovi međusobno komuniciraju na daljinu dok su kod kuće. Za snimanje epizode korištena je iPhone kamera.