Revija Tenis

Latest ekit news

Ekit Latest News

Medicinske potrepštine

Jedna od najvažnijih stvari koje morate imati u kući je pribor za prvu pomoć, a jedna od najvažnijih stvari u vašem kompletu prve pomoći trebao bi biti ispravan termometar. Kada se netko u vašem kućanstvu razboli, točna temperatura može biti ključna u određivanju koliko je ozbiljno bolestan i koji tretman treba dobiti. Bilo da kupujete medicinske potrepštine ili ih sami izrađujete, ove visokokvalitetne potrepštine pomoći će vam da se brinete o svojoj obitelji kada im je to najpotrebnije. Ovdje su neke od medicinskih potrepština koje svako kućanstvo mora imati.

Germicidne maramice

Imati obilje antibakterijskih maramica oko kuće izvrstan je način za ograničavanje bolesti i bolesti. Kada se ne osjećate dobro, obrišite površine u domu za koje postoji velika vjerojatnost da će biti onečišćene klicama kao što su ručke, kvake i ploče stola. Najbolji dio ovih maramica je njihova svestranost; ubijaju bakterije, gljivice, spore plijesni i viruse na tvrdim neporoznim površinama kao što su radne ploče.

Snažni dezinfekcijski sprej

Staphylococcus, E. coli i Norovirus samo su neki od mnogih mikroba u kućanstvu koje možete pronaći kako vrebaju u vašim kuhinjskim ormarićima ili na vašim pultovima. Čak i ako ste marljivi oko pranja ruku, teško je spriječiti unakrsnu kontaminaciju površinama i priborom za pripremu hrane.

Oksimetar

Oksimetar se koristi za određivanje ima li osoba normalnu razinu kisika u krvi. Ovaj praktičan uređaj možete nositi oko vrata i dobar je način da pratite svoje zdravlje. Ova medicinska potrepština je pristupačna i lako dostupne u svakoj ljekarni ili medicinskoj trgovini. Možda ne mislite da je potrebno imati pulsni oksimetar no cijena tih uređaja danas je dovoljno niska da ih može imati svaki dom.

Sapun za dezinfekciju ruku

Prvo, trebate biti sigurni da imate pouzdanu zalihu sapuna za ruke, onog koji se može riješiti mikroba. Potražite antibakterijski sapun s najmanje 60% alkohola – što je veći postotak, to bolje. Upotrijebite ga nakon svakog odlaska u javni zahod i prije nego što pripremite hranu za sebe ili članove svoje obitelji.

Ovlaživač zraka

Studija je pokazala da glavobolje mogu biti jače kada je vlažnost niska. Iako biste ovlaživač zraka mogli povezati sa zimskim prehladama, oni su zapravo učinkoviti tijekom cijele godine u ublažavanju niza bolesti, uključujući začepljenost sinusa i prsnog koša, začepljene nosove, grlobolju i kašalj, ukočenost mišića i astmu. Osim što hidratizira zrak za brže ublažavanje simptoma dok spavate, ako patite od artritisa ili nekog drugog stanja kronične boli, aromaterapijski ovlaživač zraka može pomoći da se riješite boli.

Vrhunski komplet prve pomoći

Jeftini zavoji i aspirin mogli bi vam pomoći u krajnjoj liniji, ali nisu dizajnirani za liječenje ozbiljnih ozljeda. Umjesto toga, uložite u pribor za prvu pomoć s potrepštinama koji mogu dobro doći za uobičajene kućne nezgode. Uložite u kvalitetan komplet prve pomoći, nije loš ni onaj u autu ali pokušajte nabaviti profesionalni komplet prve pomoći koji koriste medicinski djelatnici.

fotografija: saturo.hr